“Ricard de 3r” arriba a la Sala Beckett a càrrec de la companyia À trois teatre

gerardguix

Cartell promocional de l’obra anunciat a la web d’À trois teatre

Eva Ruz – L’obra teatral “Ricard de 3r” de la companyia À trois teatre aterra els dissabtes i diumenges del 14 de febrer a l’1 de març a la Sala Beckett. Els tres membres de la companyia hi participen activament: Gerard Guix com a dramaturg, Montse Rodríguez com a directora i Quim Àvila com a actor. L’espectacle es va exposar a la 9ena Mostra del Laboratori Tisner’14 i la Sala Beckett el va seleccionar entre els participants al Projecte Croquis_BCN.

Ricard de 3r” tracta els canvis psicològics que experimenta en Ricard, un adolescent introvertit i tímid que passa la major part del seu temps tancat al garatge de casa seva, el refugi en què voluntàriament se sent apartat i exclòs de tots els que l’envolten. La seva rutina diària dóna un gir inesperat el dia en què descobreix “El Rei Ricard III”, una obra de William Shakespeare en què troba tota una sèrie de paral·lelismes amb la seva pròpia vida.

En l’obra, els espectadors són els testimonis de la transformació d’en Ricard, qui totalment obsessionat amb les semblances entre el personatge i ell mateix decideix adoptar el seu comportament violent, destructiu i manipulador per canviar el destí de la seva vida.

La distorsió de les relacions personals, l’autoafirmació i el conflicte de la personalitat en l’època de l’adolescència són alguns dels temes palesos en “Ricard de 3r”, un projecte que pretén aprofundir en els motius que poden conduir als comportaments violents comuns en persones menyspreades i incompreses.

També et poden interessar…

– El tràiler i el reportatge de les companyies participants en la 9ena Mostra del Laboratori Tísner’14 en què apareix “Ricard de 3r” (extret de la web d’À trois teatre)

Deixa un comentari